Składniki:
60 dag mięsa mielonego mieszanego wieprzowego i wołowego
10 dag sera feta
3 zabki czosnku
sól, pieprz
słodka papryka
papryczka chili
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
Wykonanie:
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i papryką chili. Dokładnie mieszemy, wyrabiamy. Nabieramy trochę mięsa na dłoń , spłaszczamy, nakładamy kostkę sera feta, formujemy kulę, tak postępujemy z każdą porcją mięsa. Gotowe pulpety każdy nadziewamy na zmoczone patyczki szaszłykowe, układamy na ruszcie w piekarniku, zapiekamy na rumiano.
wyglądają rewelacyjnie, na sam widok chciałoby się je od razu zjeść :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj koniecznie takich, są naprawdę smaczne :)
OdpowiedzUsuńMarta zrobiłam i z czystym sercem mogę powiedzieć, że były bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńCieszę się że smakowały, my je też bardzo lubimy :0
OdpowiedzUsuńsuper takie kotleciki
OdpowiedzUsuńKotleciki przepyszne :)
OdpowiedzUsuńfajne smaki masz w kotletach .
OdpowiedzUsuń