Składniki:
200g ryżu długoziarnistego
150 g kiełbasy np.podwawelskiej
1 papryka czerwona
pół puszki kukurydzy
pół puszki zielonego groszku
1 cebula
1 litr bulionu warzywnego
sól , pieprz do smaku
Wykonanie:
Kiełbasę kroimy w plasterki, przesmażamy na rumiano, dodajemy ryż, podsmażamy ok 2minut dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i cebulkę. Smażymy ok 3 minut, dolewamy bulion, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dusimy pod przykryciem 10 minut. Dodajemy dsącząną kukurydzę i groszek, dusimy do wyparowania bulionu.
Super :) Muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie;):) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńtakie Risotto musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, risotto zeczywiście smaczne !
OdpowiedzUsuńProste i smaczne :)
OdpowiedzUsuńBardzo szybko się go przygotowuje a smakuje wspaniale.
OdpowiedzUsuńRisotto uwielbiam pod każdą postacią
OdpowiedzUsuńKasiu, ja tez :)
OdpowiedzUsuń