poniedziałek, 27 stycznia 2014

JAJECZNICA ZE SZPINAKIEM

Jajecznicą mogłabym zajadać się na każde śniadanie czy kolację, aby się nie nudziła mi i moim bliskim często urozmaicam dodatki do niej. Dziś proponuję taką meeega zdrową ze szpinakiem.  

 Składniki:
6 jaj
20 dag szpinaku
2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany
pieprz mielony
sól
olej do smażenia

Wykonanie:
Szpinak myjemy, osączamy,wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy sól, pieprz, czosnek, podduszamy. Jajka rozkłócamy w misce, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, wylewamy na szpinak. Mieszamy, podsmażamy aż sie jajka dobrze pościnają. 



5 komentarzy:

  1. Szpinak jest bardzo smaczny i swietnie smakuje nawet w jajecznicy

    OdpowiedzUsuń
  2. Szpinak ma bardzo fajny smak sama też robię z nim różne potrawy .

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawy pomysł :) ze szpinakiem jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń