Składniki:
6 placków tortilli
1/2 kg mięsa mielonego np. z łopatki
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
puszka pomidoów bez skórki
puszka pomidoów bez skórki
1 cebula
1 papryka czerwona
sól, pieprz
słodka lub ostra papryka w proszku wg upodobań
rozmaryn
olej do smażenia
Wykonanie:
Na niewielkiej ilosci oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę, kiedy sie zrumieni dokładamy mieso, przyprawiamy papryką w proszku, solą, pieprzem i przecisniętym przez praskę czosnkiem lub czosnkiem granulowanym. Zumieniamy, dodajemy pomidoy z puszki, pokojona w kostkę paprykę, fasolę , kukurydzę. Podduszamy razem ok 10 minut, mieszając,żeby nie przywierało do patelni.
Placki tortiilii podgrzewamy np w piekarniku, na każdy placek wykładamy dośc sporo farszu, zwijamy w rulon.
bardzo pyszne jedzonko :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, rzeczywiście bardzo smaczne !
OdpowiedzUsuńZupełnie coś innego na obiad,czasami trzeba urozmaicać jedzenie,eksperymentować.
OdpowiedzUsuńU mnie dzieciakom sie nudzi takie tradycyjne jedzenie typu mielone ,schabowe, wiec korzystam z dobrodziejstw kuchni świata i im i Nam urozmaicam :)
OdpowiedzUsuńwyglądają bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńTeż czasem robię tortille
OdpowiedzUsuń