na prodiż 28 cm: do przekrojenia na 2 lub 3 częsci
6 jajek
15 łyżek cukru
15 łyżek mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Białka oddzielamy od zółtek, miksujemy na sztywno.Stopniowo dodajemy po 1 żółtku,dalej miksujemy. Dodajemy po torchu cukier, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Wylewamy do wyłożonego papierem do pieczenia prodiża, pieczemy ok.25 minut. Studzimy
RADA:
Jeśli chcemy mieć ciemny biszkopt, razem z mąką mieszamy 3 lub nawet 4 łyżki ciemnego kakao.
ładnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńStary przepis,ale ze jest niezawodny to jest tylko on :)
OdpowiedzUsuńFajny patent mam na biszkopta , pieczesz w niskiej temp i zawsze wychodzi
OdpowiedzUsuńIdealny biszkopt do tortów jak i do innych ciast.Widać,że lekki...
OdpowiedzUsuńsuper Ci wyrósł :)
OdpowiedzUsuńmam swój przepis bez proszku do pieczenia i jemu jestem wierna, ale Twój biszkopcik wygląda świetnie
OdpowiedzUsuńCudowny torcik, przepis zabieram do siebie:)
OdpowiedzUsuń