ciasto:
1/2 kostki masła
1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
3 jajka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
masa budyniowa:
1 litr mleka
3 budynie śmietankowe z cukrem
masa kokosowa:
200 g wiórek kokosowych
1/2 kostki masła
2 jajka
1/2 szklanki cukru
cukier puder do posypania
1/2 kostki masła
1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
3 jajka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
masa budyniowa:
1 litr mleka
3 budynie śmietankowe z cukrem
masa kokosowa:
200 g wiórek kokosowych
1/2 kostki masła
2 jajka
1/2 szklanki cukru
cukier puder do posypania
Wykonanie:
ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto. Wykładamy na blachę 24X32 wyłożoną papierem do pieczenia.
masa budyniowa: Gotujemy budyń, na litr mleka 3 opakowania budyniu. Wystudzony budyń wykładamy na ciasto.
masa kokosowa: margaryne roztapiamy, studzimy. Dodajemy do niej cukier, wiórki kokosowe, jajka. Wszystko dobrze mieszamy.
Gotową masę kokosową wykładamy na budyń. Rozsmarowujemy po całym cieście. Masa jest dośc gęsta.
Ciasto pieczemy ok 40 minut w 180 st.w termoobiegu. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem
Wyglada mega apetycznie , i pewnie tak smakuje :) Napewno przepisik wypróbuję
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPrzepis naprawdę wart wypróbowania :0 smakuje obłednie w swojej delikatności
OdpowiedzUsuńI pewnie bardzo słodki...
OdpowiedzUsuńMoja rodzina przepada za takimi łakociami
OdpowiedzUsuńAsiu,u mnie też
OdpowiedzUsuńmniam smakowitości :)
OdpowiedzUsuń