W sklepach coraz więcej i taniej można nabyć młodych ziemniaczków..W moim domu szczególne miejsce zajmują takie podane w całości, dziś pokaże Wam jeden z ulubionych przez dzieciaki.Wersja nie pieczona- a gotowana
Składniki:
1/2 kg ziemniaków młodych
peczek koperku
1 duża cebula słodka
olej do smażenia
sól-1/2 łyżki do ugotowania ziemniaków
pieprz-łyżeczka
rozmaryn lub inne ulubione zioło
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy, większe przekrawamy na pół, gotujemy w osolonej wodzie.Wykładamy całe na talerz.Na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulkę.Wykładamy ją razem z odrobiną oleju na ziemniaczki.Posypujemy drobno posiekanym koperkiem,oprószamy
grubo zmielonym pieprzem oraz rozmarynem.Wyborne do zsiadłego mleka, szklanki kefiru czy mleka świeżego
Wiosna na talerzu pyszne :)
OdpowiedzUsuńtakie sa najlepsze, ja dodaję jeszcze swojski biały serek i masełko :)
OdpowiedzUsuńo jaaaaaa, aż ślinka leci na sam widok
OdpowiedzUsuńAle bym teraz takie zjadła. Pychotka :-)
OdpowiedzUsuń