Drobiowe delikatne mięso oraz szynka i zólty ser to połaczenie idealne, moi synowie przekonali sie o tym już dawno dlatego często robię na obiad takie roladki
Składniki:
70 dag piersi z kurczaka(wyjdzie ok.8 roladek)
8 plastrów massdamera cienko krojonego
8 plastrów szynki
sól,pieprz
panierka;
bułka tarta
1 jajko
wykałaczki do spięcia roladek
Wykonanie:
Piersi kurczaka kroimy wzdłuż na cienkie plastry.Z obu stron oprószamy solą i pieprzem.Na każdy plaster kładziemy plaster wędliny,na to plaster sera.Ciasno zwijamy roladki,spinamy wykałaczkami.Każdą roladkę obtaczamy w roztrzepanym jajku a nastepnie w bułce tartej. Smazymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Wyciągamy wykałaczki
JAK SOCZYŚCIE WYGLĄDAJĄ
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie roladki :)
OdpowiedzUsuńNa prawdę bardzo apetyczne i soczyste :)
OdpowiedzUsuń