Składniki:
1/2 kg kiełbasy cienkiej (u mnie podwawelska)
2 garście fasolki szparagowej
2 duże marchewki
1 cebula
olej do smażenia
10 łyżek keczupu łagodnego
sól,pieprz do smaku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 nieduza papryczka chili
Wykonanie:
szparagówkę i pokrojone w słupki marchewki podgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie. W tym czasie kielbasę kroimy w drobna kostkę. Podsmazamy na niewielkiej ilosci oleju. Kiedy kiełbaska zacznie się przyrumieniać dodajemy pokrojona w kosteczkę cebulkę. Podsmażamy, dodajemy odsaczone fasolkę i marchewkę, smażymy ok 5 minut, dodajemy zioła prowansalskie, keczup, posiekaną drobno papryczkę chili. Wg uznania doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z pieczywem
Szybkie i bardzo smaczne jedzenie a ze świeżych warzyw najlepsze
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda. Gdybym mieszała blisko ciebie już bym ci podjadła :P
OdpowiedzUsuńbardzo pyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńbardzo pyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis:)
OdpowiedzUsuń