poniedziałek, 30 czerwca 2014

SMERFNY JAGODOWIEC

Jagody leśne pojawią się już coraz liczniej, jako że jestem fanką mocno owocowych ciast, takie wydanie na zimno zachwyci każego kto takie właśnie mocno owocowe lubi

Składniki:
2,5 szkl.jagód leśnych
30 dag serka waniliowego
pól szkl,smietany 18
3 łyżki zelatyny+pół szkl.wrzatku
2 galaretki jagodowe lub wisniowe
kostka margaryny
20 dag herbatników
5 łyzek cukru


Wykonanie:
Margarynę roztapiamy,herbatniki dokładnie mielimy na pył.Łączymy herbatniki z margaryną.Wyklejamy tym dno tortownicy.Odstawiamy do lodówki do stężęnia. Jagody blenderujemy,dodajemy smietanę,serek ,cukier.Na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w pól szkl.wrzatku,studzimy i dodajemy do mieszanki jagodowej.Wylewamy na mase herbatnikową.Odstawiamy do stężenia.Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl.wody,wylewamy na stężąłe ciasto,odstawiamy do lodówki,aż galaretka stężeje.

4 komentarze:

  1. wygląda bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie, uwielbiam jagody i desery na zimno ;-) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam jagody a twoje ciach apetycznie wygląda .

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale super ciacho. Wygląda pysznie :-) no i jagody moje ulubione :-)

    OdpowiedzUsuń