Dzika róża kwitnie w najlepsze, nie mogłam tego nie wykorzystać by przygotować przepyszny, niezwykle pachnący cukier różany. Idealny do ciast, deserów i herbatki, dzięki któremu zyskuje ona nowy fajny smak.
Składniki:
60g płatków dzikiej róży
300 g cukru kryształu
Wykonanie:
Płatkom obcinamy białe końcówki, wzucamy do blendera, miksujemy na papkę. Przekładamy do miseczki, dosypujemy cukier, za pomocą drewnianej łyżki mieszamy . Cukier wysypujemy do płaskiefo naczynia, suszymy ok 2 dni, co jakiś czas mieszając żeby cukier się nie zgrudował. Gotowy przesypujemy do szczelnych pojemników
Piękny wyszedł ci kolor tego cukru :)
OdpowiedzUsuńten cukier musi być super :)
OdpowiedzUsuńjaki piękny kolor :)
OdpowiedzUsuńDla miłośników róży.....
OdpowiedzUsuń