Tradycyjne mielone znudziły się zdecydowanie,ale zbyt popularne to danie żeby całkowicie zrezygnować z jego przygotowywania. Dziś polecam takie nadziane kalafiorkiem, bardzo fajnie smakują
Składniki:
70 dag miesa mielonego
1 kalafior
1 jajko
1/3 szklanki bułki tartej
sól,pieprz
odrobina ziół powansalskich
bułka tarta do panierki
Wykonanie:
Kalafiora dzielimy na rozyczki, obgotowujemy w osolonej wodzie.
Odcedzamy, studzimy. Mięso mielone doprawiamy, dodajemy jajko, bułkę
tartą. Mieszamy. Bierzemy porcję na dłoń spłaszczamy, na środku
układamy rózyczkę kalafiora, oblepiamy masą mięsną. Formujemy
kształt kotleta. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na głebokim
oleju na rumiano.
Ciekawe danie , Fajnie pomyślane z tym kalafiorem
OdpowiedzUsuńbardzo pomysłowy i smaczny obiadek :)
OdpowiedzUsuńo jak ciekawie :)
OdpowiedzUsuńFajnie wygląda kalafior w mielonym:),na pewno smaczne
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł :-) super danie :-)
OdpowiedzUsuń