czwartek, 12 czerwca 2014

ROLADKI Z KARKÓWKI

Czasem najdzie ochota na solidną porcję mięcha...taka nadziana karkówka sprawdzi się wtedy idealnie


Składniki:
70 dag karkówki(5 plastrów)
1 papryka
1 cebula
5 ogórków kiszonych
sól pieprz
zalewa:
8 łyzek keczupu łagodnego
4 łyzki ostrej musztardy
1,5 litra bulionu warzywnego
sól,pieprz


Wykonanie:
Kroimy warzywa,cebule na pół i w piórka,ogórki i paprykę w paseczki. Plastry karkówki rozbijamy oprószamy z obu stron solą i pieprzem,układamy na nim warzywa naprzemiennie,miedzy jedną a druga porcją robiąc odstępy.zeby dobrze zwijały sie roladki. Zwijamy roladki.Spinamy wykałaczkami.Gotowe roladki obsmażamy na oleju.Do garnuszka wlewamy bulion,dodajemy keczup,musztarde,doprawiamy.Jak sie zagotuje wkładamy roladki,dusimy ok.20 minut

3 komentarze:

  1. Dosyć kolorowe i zachęcające . Karkówkę lubię też.

    OdpowiedzUsuń
  2. Roladki bardzo smaczne - wiem, bo też takie serwuję mojej rodzince :)

    OdpowiedzUsuń