70 dag karkówki(5 plastrów)
1 papryka
1 cebula
5 ogórków kiszonych
sól pieprz
zalewa:
8 łyzek keczupu łagodnego
4 łyzki ostrej musztardy
1,5 litra bulionu warzywnego
sól,pieprz
Wykonanie:
Kroimy warzywa,cebule na pół i w piórka,ogórki i paprykę w paseczki. Plastry karkówki rozbijamy oprószamy z obu stron solą i pieprzem,układamy na nim warzywa naprzemiennie,miedzy jedną a druga porcją robiąc odstępy.zeby dobrze zwijały sie roladki. Zwijamy roladki.Spinamy wykałaczkami.Gotowe roladki obsmażamy na oleju.Do garnuszka wlewamy bulion,dodajemy keczup,musztarde,doprawiamy.Jak sie zagotuje wkładamy roladki,dusimy ok.20 minut
Dosyć kolorowe i zachęcające . Karkówkę lubię też.
OdpowiedzUsuńrewelacyjne mięsko :)
OdpowiedzUsuńRoladki bardzo smaczne - wiem, bo też takie serwuję mojej rodzince :)
OdpowiedzUsuń