sobota, 7 czerwca 2014

RACUCHY TWAROGOWE

Gratka nie tylko dla dzieciaków...ciekawy smak, delikatnośc, takie lubię ... na kolację, śniadanko jak kto woli



Składniki:
2 jajka
20 dag tłustego twarogu
2/3 szklanki mąki
1/2 szklanki mleka
opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki cukru
1 pomarańcza
olej do smażenia
3 łyżki rodzynek Bakalland
2 łyżki wiórek kokosowych


Wykonanie:
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na pianę. Dodaj cukier, cukier waniliowy, miksuj. W drugiej misce wymieszać żółtka z mąką i twarogiem. Wymieszać, dodać mleko, wymiksować do gładkości ciasta. Dodaj ubitą pianę, delikatnie wymieszać, dodac rodzynki, startą skórkę z 1/3 pomarańczy, wymieszać. Łyżką nakładać na olej, smażyc na rumiano. Osączyć z nadmiaru tłuszczu, wystudzić posypać wiórkami.











3 komentarze: