Składniki:
80 dag zielonych warzyw: brokuł, szpinak, fasolka szparagowa
2 duże ziemniaki
1 pietruszka
bulion warzywny- ilość do zakrycia warzyw- nalewamy ok 3 cm ponad
warzywa
sól,pieprz
ostra papryka, zioła prowansalskie- ew. inne ulubione zioła
Wykonanie:
Do garnka wkładamy wszystkie obrane, pokrojone na kawałki warzywa, zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy, gotujemy ok 40 minut. Po tym czasie zupę dokładnie blendujemy. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami. Gotową zupę podajemy z grzaneczkami i ulubionymi pestkami ( słonecznik, sezam, siemię lniane) , posypujemy ziołami.
Pyszna zupka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Danusiu
Usuńmmm pyszna zupa
OdpowiedzUsuńTo prawda, bardzo smaczna
UsuńUwielbiam takie kremowe zupki, Twoja wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńPyszna i zdrowa! :-)
OdpowiedzUsuńTo prawda, jest pyszna
UsuńTaki krem nadaje się u nas na poniedziałek aby zjeść lekko po niedzielnym obżarstwie :D
OdpowiedzUsuńJak ktoś lubi zupy, to dobra na każdy dzień tygodnia ;)
UsuńZupa ma fajny kolor i ciekawe składniki. Podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuń