Składniki:
1 kg białej kiełbasy u mnie wieprzowo- cielęca
2 jabłka
2 cebule
2 liście laurowe
3 ziarna ziela ang
1,5 litra bulionu warzywnego
gałązki świeżego rozmarynu
majeranek
Wykonanie:
Białą kiełbasę wrzucamy do wrzącego bulionu, dokładamy też ziele ang, liśc laurowy i 2 łyżki majeranku. Gotujemy na wolnym ogniu 15 minut. W czasie gotowania cebulę kroimy w piórka, jabłka kroimy na ćwiartki. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dorzucamy ćwiartki jabłek, posypujemy obficie majerankiem. Ugotowaną kiełbasę przekładamy do naczynia żaroodpornego , obkładamy jabłkami i cebulką, zapiekamy ok 10 minut, po tym czasie dokładamy świeży rozmaryn, zapiekamy jeszcze 5 minut.
Wygląda bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńNie jem mięsa ale wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńjak dla mnie,pycha !
OdpowiedzUsuńBiała kiełbasa tak jak babka, na stole znaleźć się musi :)
OdpowiedzUsuńJuż się nie możemy doczekać białej kiełbaski na stole :D Święta przybywajcie :D
OdpowiedzUsuńpyszne zestawienie smaków!
OdpowiedzUsuńMniam :) pysznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda mega apetycznie :)
OdpowiedzUsuńMoi domownicy uwielbiają białą kiełbasę, ta wersja też by ich skusiła :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie szukam przepisu jak podać domową, białą kiełbasę na święta i Twoja propozycja bardzo mi się podoba! :)
OdpowiedzUsuńRównież robię taką kiełbaskę. Jest pyszna. Jabłka komponują się z tak podaną kiełbasą, moim zdaniem, idealnie. Pysznie :)
OdpowiedzUsuń