Składniki:
kostka masła 3 żółtka 2 szklanki mąki 3/4 szkl cukru pudru cukier waniliowy nadzienie: puszka masy orzechowej z kawałkami orzechów Helio orzechy ziemne niesolone Helio Wykonanie:
Żółtka ucieramy z cukrami na puszystą masę. Dodajemy masło, nadal ucieramy na puch. Stopniowo dosypujemy mąkę,wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ciągle wyrabiając. Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce ok
pół godziny, po tym czasie ciastem wylepiamy foremki do tartaletek. Pieczemy do zrumienienia ok 10-15 minut.
nadzienie: Gotowe, wystudzone tartaletki nadziewamy masą orzechową, ozdabiamy połówkami orzechów.
Doskonała słodka przekąska :)
OdpowiedzUsuńMmm... coś pysznego schrupać taką tartaletkę :D
OdpowiedzUsuńTakie smaczne tartaletki to coś dla mnie. Lubię masę orzechową :) Wspaniale wyglądają i kuszą :)
OdpowiedzUsuńMajeczko, życzę Tobie wspaniałych, radosnych, rodzinnych Świąt Wielkanocnych. I smacznych, oczywiście :)
Ojej! Ale mi smaku narobiłaś :) Te tartaletki muszą smakować wyśmienicie! Radosnych i spokojnych Świąt :D
OdpowiedzUsuńIdealna przekąska do kawy, wow! :-)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne ciacha. Chętnie bym się jedną poczęstowała :)
OdpowiedzUsuńwarto mieć w zapasie upieczone spody do babeczek i puszkę masy, żeby szybko zrobić coś pysznego dla niezapowiedzianych gości
OdpowiedzUsuńmałe pyszności
OdpowiedzUsuńJak już się na to patrzy to wiadomo, że będzie pyszne :D
OdpowiedzUsuńBardzo fajne i pyszne babeczki :-) życzę wspaniałych Świąt Wielkanocnych spędzonych w rodzinnej i radosnej atmosferze :-)
OdpowiedzUsuń