Składniki:
30 dag łososia
5 łyżek miodu gryczanego Miody Polskie
3 łyżki musztardy
3 łyżki oleju
2 łyzki soku z cytryny
sól,pieprz
Wykonanie:
Łososia nacieramy solą i pieprzem. W miseczce łączymy olej z musztardą, miodem i sokiem z cytryny. Rybę wkładamy na min 4 godziny. Po tym czasie zapiekamy w papilotkach ( czyli szczelnie zamkniętego przez ok 15 minut na grillu. Można też przygotować w piekarniku.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Ale mega apetycznie przypieczony :D
OdpowiedzUsuńTo prawda jest bardzo smaczny
UsuńNigdy nie jadłam w marynacie! Pewnie dlatego, że zwykle jem wędzonego, ale po takiej obróbce jak najbardziej. :-) Zwłaszcza, że ta marynata opiera się na moim ulubionym miodzie. :-)
OdpowiedzUsuńMarynata przepyszna, łosoś wychodzi smaczniasty
UsuńW musztardzie super :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńOj tak, bardzo dobry
UsuńSmacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńI tak też smakuje
UsuńWygląda apetycznie. Tak łososia jeszcze nie podawałam :)
OdpowiedzUsuńWypróbuj, jest na prawdę dobry
UsuńNie jestem fanką łososia, ale ten bardzo apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, jest bardzo smaczny, bardzo lubimy tak przyrządzonego
UsuńMoja ulubiona rybka w tak pysznym wydaniu, super! :)
OdpowiedzUsuń;)
Usuńwygląda bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuńI tak smakuje
UsuńTaka rybka smakuje wspaniale :-)
OdpowiedzUsuńOj tak, bardzo smaczna
Usuń