Składniki:
20 dag małych kulek mozzarella
10 dag oliwek- u mnie z pastą paprykową
10 suszonych pomidorów
łyżeczka ziół prowansalskich
2 gałązki świeżego rozmarynu
1,5 szklanki oliwy z oliwek
Wykonanie:
6 kawałków suszonych pomidorów blenderujemy . Przekładamy powstały mus do słoiczka, dodajemy sioła prowansalskie, wykładamy suszone kawałki pomidorów, na to kulki mozzarelli, na nie oliwki, wkładamy gałązki rozmarynu. Zalewamy oliwą. Najlepsze po min.dobie jak smaki się przegryzą.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Martuś super pomysł. Muszę wypróbować:-)
OdpowiedzUsuńPolecam, są pyszne !
UsuńMartuś super pomysł. Muszę wypróbować:-)
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobre,świetna przekąska
UsuńBardzo lubię takie kuleczki w przyprawie z oliwą z ziołami. Robiłam z jogurtu greckiego, chętnie wypróbuję z mozzarellą :)
OdpowiedzUsuńTroszkę szybsza wersja, bo ser mamy gotowy
UsuńCudowny pomysł :)
OdpowiedzUsuńMozarellę bardzo lubię to i takie kuleczki bym zjadła. :-)
OdpowiedzUsuńSzczerze polecam ;)
UsuńMniam , to coś dla mnie, uwielbiam takie rzeczy :)
OdpowiedzUsuńOryginalnie i smacznie
Usuńbardzo fajna przekąska:)
OdpowiedzUsuńTaki słoiczek też stanowiłby świetny prezent dla konesera:)
Dla miłośników mozzarelli myslę, że na pewno
UsuńJeszcze nie miałyśmy okazji takiej jeść ale na pewno nabrała ciekawego aromatu :)
OdpowiedzUsuńPrzechodzi fajnym smaczkiem, polecam
UsuńWygląda na niezwykle aromatyczną, uwielbiam mozzarellę :-)
OdpowiedzUsuńSkoro lubisz to polecam, ciekawa jej wersja
UsuńJako miłośniczka mozzarelli, jestem na tak. Super pomysł :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPrześlicznie wygląda taki słoiczek, na prezent nawet w sam raz!
OdpowiedzUsuńMiłośnikom mozzarelli i oliwek sprawiłby wiele radości ;)
UsuńŚwietny pomysł. Nie znałam wcześniej takiego patentu :) Mozzarella musi smakować wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńNabiera wyjątkowo ciekawego smaku, jest bardzo dobra
Usuńno no pyszności:)
OdpowiedzUsuńO proszę, świetny pomysł, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuń...no taką mozzarellkę to bym wcinała ;)
OdpowiedzUsuńOd razu trzeba zrobić więcej ;)
Usuń