Składniki:
1 kg schabu
4 marchwie
2 pietruszki
3 kiszone ogórki
1 por biała część
1 cebula
musztarda delikatesowa Wikinga ROLESKI
sól,pieprz
4 szklanki bulionu warzywnego
mąka do panierowania
olej do smażenia
Wykonanie:
Schab kroimy w plastry, każdy cienko rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem, smarujemy musztardą. Pietruszkę i marchewkę oraz ogórka kroimy słupki. Cebulę i pora kroimy w półplasterki. Na każdy kawałek schabu układamy warzywa, ciasno zwijamy, spinamy wykałaczkami. Gotowe roladki panierujemy w mącę, smażymy na rumiano na oleju. Do gotującego się bulionu przekładamy obsmażone roladki. Doprawiamy bulion do smaku solą i pieprzem. Gotujemy roladki ok 45 minut. Bulion z gotowania roladek zagęszczamy mąką. Roladki podajemy z ziemniakami, polewamy sosem.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Pyszne roladki kochana :-)
OdpowiedzUsuńDziekuję Marzenko
UsuńWolałabym drobiowe, bo tylko takie mięso jem, ale wyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńMożna zrobić w wersji drobiowej, też bedzie pysznie
UsuńPyszne zraziki :)
OdpowiedzUsuńZraziki palce lizać :)
OdpowiedzUsuńTakie zrazy robię bardzo często. Lubię je za smak i za prostotę wykonania :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się nadzienie, które zrobiłaś. Nigdy nie dawałam pietruszki :)
Masz rację, proste i smaczne
UsuńRobię podobne. Z tym, że ja lubię zapiec je w piekarniku :)
OdpowiedzUsuńZAPIECZONE TEZ PYSZNE
UsuńPyszniutkie:)
OdpowiedzUsuńDziekuję
UsuńRoladki pierwsza klasa ! :)
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek w kilka chwil
UsuńMięsko nadziane warzywkami zawsze bardzo lubiłyśmy :)
OdpowiedzUsuńNiepotrzebna surówka ;) robią za cały obiad
UsuńŚwietnie że dodałaś do środka również pietruszkę, już tak jakoś jest, że wszyscy jedzą natkę, a korzeń traktowany jest po macoszemu.
OdpowiedzUsuń