poniedziałek, 17 marca 2014

LECZO PAPRYKOWE

Lubię jesień za te wszystkie dary w ogrodzie, ale lubię i o takiej porze roku zajdać się pysznym i aromatycznym leczo, tym bardziej ze pogoda dziś wiosenna raczej nie jest

Składniki:
60 dag kiełbasy( ja użyłam podwawelskiej) 
3 mięsiste pomidory
1 duża papryka żółta
1 duża papryka czerwona
1 papryczka chili
2 małe cukinie
1 cebula
7 łyżek keczupu 
só, pieprz do smaku


Wykonanie:
Kiełbaskę kroimy w półplasterki, podsmażamy na rumiano. Zabieramy z patelni.Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę, szklimy, dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, cukinię i obrane ze skórki pomidory. Wszystko dusimy razem ok 20 minut. Po tym czasie dorzucamy drobno posiekaną papryczkę chili. Cukinia i pomidory się rozgotują i zagęszczą danie. Dodajemy keczup,doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem

6 komentarzy:

  1. uwielbiam leczo :) szczególnie te mojej mamy!

    OdpowiedzUsuń
  2. Najlepsze domowej roboty leczo.Twoje pysznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja lubię leczo z papryką

    Krzysztof Sztabiński

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo lubię leczo, a to wygląda naprawdę apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń