środa, 26 marca 2014

PILAW Z KURCZAKIEM

Jeśli trzeba coś zrobić szybko, jeśli do tego ma to być danie przepyszne, bardzo aromatyczne i takie które można podać nawet gościom, warto zrobić pilaw. Posiada wszystkie te cechy wyżej wymienione!


Składniki:
60 dag piersi z kurczaka
1 czerwona cebula
czerwona papryka
2 torebki ryżu długoziarnistego
łyżeczka kminku Kamis
łyżeczka kolendry Kamis
sól morska Kamis
pieprz mielony Kamis
garść rodzynek Bakalland
2 szklanki gorącej wody

Wykonanie:
Pierś kurczaka wkroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i tak samo pokrojoną cebulę. Po ok 4 minutach dosypujemy ryż, podsmażamy ok.3 minut, dodajemy 2 szklanki gorącej wody, dodajemy wszystkie przyprawy łącznie z rodzynkami, smażymy często mieszając aż ryż pochłonie cały płyn.



Rodzynki Bakalland świetnie nadają się do tego dania, ponieważ nie są one zbytnio wysuszone i nawet krótkie podgotowanie sprawia że są fajnie mięciutkie, a całej potrawie dają fajny posmak. Zapraszam na stronę Bakallandu na fb:                                                                                                                         





4 komentarze:

  1. Lubie tak łamane składniki słodko kwaskowe .

    OdpowiedzUsuń
  2. Majka brak słów po prostu już . Jak zawsze podane z klasą , elegancją i do tego smacznie . MOJA QUEEN JESTEŚ

    OdpowiedzUsuń