piątek, 28 marca 2014

POMIDOROWA SALSA

Idealny dodatek do mięs na zimno, wędlin i pasztetów, pyszna..



Składniki:
2 papryczki chili
2 duże pomidory
1 zielona papryka
1 cebula
5 ząbków czosnku
1/2 łyżeczki soli morskiej Kamis
1/4 łyzeczki pieprzu mielonego Kamis
1/4 łyżeczki cukru pudru
1 łyzka natki pietruszki
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki kolendry suszonej,mielonej Kamis
sok z 1/2 cytryny


Wykonanie:
Pomidora kroimy na kawałeczki,blenderujemy,dodajemy pokrojoną na mała kosteczkę paprykę,cebulę,papryczki chili,i czosnek.Doprawiamy przyprawami,dodajemy oliwę,natkę pietruszki.Wszystko dokładnie mieszamy,dobrze chłodzimy przed podaniem.


2 komentarze: