czwartek, 9 kwietnia 2015

PIECZONA KARKÓWKA

W myśl zasady że domowe najlepsze powstała kolejna domowa wędlinka. Pieczona karkówka. Aromatyczna, mięciutka...palce lizać!
Składniki:
1 kg karkówki
po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki
2  łyżeczki czosnku granulowanego
sól,pieprz do natarcia

Wykonanie:

Karkówkę dobrze nacieramy sola i pieprzem, Odstawiamy na min dobę do lodówki. Czosnek mieszamy  z paprykami, nacieramy mięso, znów odstawiamy na dobę. Po tym czasie wkładamy do rękawa, pieczemy godzinę w 180 st.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

35 komentarzy:

  1. Pieczoną karkówkę zawsze, tym bardziej z papryką.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie pieczone mięsa. Prosto a smacznie

    OdpowiedzUsuń
  3. jestem jak najbardziej za takimi domowymi wędlinami:)

    OdpowiedzUsuń
  4. kolejna warta uwagi domowa wędlina, pyszna i zdrowa:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nawet by pasowała na kanapki z musztarda pycha .

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię takie pieczone mięsa. Karkóweczka wyszła Ci, że ... palce lizać :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam takie mięsko na zimno i na ciepło pycha. Pozdrawiam ciepło i wiosennie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U nas też juz pomału wiosennie się robi, pozdrawiam Madziu

      Usuń
  8. Mój tata pewnie by zajadał z chrzanem :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Własnie lubimy karkówkę za to, że jest tak mięciutka, że nie wchodzi między zęby xD

    OdpowiedzUsuń
  10. mniam, dawno już nie jadłam pieczonej karkówki:))) Chyba się wproszę:)

    OdpowiedzUsuń