Łosoś rybka iście królewska, bardzo lubiana w moim domu.. TY razem w towarzystwie cytryn i natki pietruszki. Idealna para ;)
Składniki:
30 dag filetu z łososia
3 gałązki natki pietruszki
skórka otarta z połowy cytryny
3 łyżki soku z cytryny
sól,pieprz
Wykonanie
Łososia oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. N wierzch łososia ścieramy skórkę z cytryny, posypujemy drobno posiekana natką pietruszki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut w 170 st.
Moja ulubiona rybka :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńUwielbiam łososia. Kusząco wygląda.
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńOj tak takie połączenie najlepsze u mnie dziś dorsz ;-) ale i tak wpadnę do ciebie na porcyjkę ;-)
OdpowiedzUsuńZapraszam ;) Ja dorsza za tydzień planuję ;)
UsuńJa się niebawem w łososia zamienię :]
OdpowiedzUsuńJa chyba też :)
UsuńUWIELBIAM! mogłabym jeść codziennie :)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja :)
UsuńBardzo lubię rybki :)
OdpowiedzUsuńJak ich nie lubić jak to samo zdrowie. U mnie przynajmniej raz w tygodniu są
UsuńŁosoś pieczony, mniam :) a w towarzystwie cytryny i pietruszki jeszcze lepszy :)
OdpowiedzUsuńŁosoś to moja ulubiona ryba! Pysznie ją zrobiłaś :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńWręcz przepadamy za takim zestawem jeżeli chodzi o rybkę a szczególnie łososia :D
OdpowiedzUsuńCieszy mnie to bardzo ;)
UsuńFaktycznie iście królewski łosoś :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńProsto i smacznie a talerz przepiękny!
OdpowiedzUsuńAgato, talerz to moja zdobycz z której jestem najbardziej dumna ;)
UsuńŁosoś to jedna z lepszych ryb. Smacznie podana :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńZrobiłaś mi smaka na łososia!!!!! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam, mikrouszkodzenia.blogspot.com
No to koniecznie trzeba zrobić ;)
UsuńW prostocie siła! A talerzyk masz piękny :)))
OdpowiedzUsuńOj tak, te proste dania najsmaczniejsze ;) A za miłe slowa co do talerzyka dziekuje
UsuńRzadko sięgam po łososia.
OdpowiedzUsuńA ja często bo go bardzo lubię
UsuńAż tak często nie robię łososia. ale twoja wersja podania wygląda zachęcająco.
OdpowiedzUsuńDzięki Alu ;)
UsuńMoja mama za nią przepada, ja jem z musu. U mnie często gości ze względu na rodzinę. Fajnie zrobiona rybka.
OdpowiedzUsuńTeż lubię łososia w takiej postaci .
OdpowiedzUsuńbardzo smaczna rybka :)
OdpowiedzUsuń