Czy kasza manna to tylko na mleku dla dzieci? Spróbujcie jak pyszne można z nią przygotować ciasto, super deserek nie tylko dla najmłodszych.
Składniki:
puszka brzoskwiń w syropie
2 łyżki żelatyny
pół kostki margaryny
4 łyżki cukru
3 szklanki mleka
1,5 szkl kaszy mannej
4 łyżki kakao
Wykonanie:
Brzoskwinie osączamy z syropu, blendujemy.Syrop z brzoskwiń podgrzewamy ,dodajemy żelatynę energicznie mieszamy aż się rozpuści, nie zagotowujemy. Studzimy. Wlewamy do zblendowanych brzoskwiń. Mieszamy. Wylewamy do formy jak na babkę. Mleko wlewamy do garnka, dodajemy pokrojoną margarynę, cukier. Kiedy sie rozpuści, dodajemy kaszę manną,mieszamy żeby się nie przypaliła. Kiedy zgęstnieje dzielimy na dwie
części. Do jednej dodajemy kakao mieszamy. Na stężałą masę brzoskwiniową wykładamy jeden kolor kaszy, na nią drugi, odstawiamy do stężenia.
Super pomysł na fajne ciasto :-) lubię takie na zimno :-)
OdpowiedzUsuńJa też
UsuńBardzo mi się podoba i do tego lubię desery z kaszą manną :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na deser z kaszą manną :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, polecam spróbować jest pyszny
UsuńBardzo fajny i pomysłowy deser :)
OdpowiedzUsuńMoi synowie a szczególnie mąż bardzo lubi
UsuńSuper przepis Martuś:-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Wiolu
UsuńWygląda przepysznie :)!
OdpowiedzUsuńI jest pyszny :)
UsuńWygląda bardzo atrakcyjnie :D Nawet osoby nie lubiące kaszki pewnie by się na kawałek skusiły :)
OdpowiedzUsuńJe się i trudno wogle powiedzieć ze to kasza manna , polecam
UsuńBardzo fajny przepis z tą kaszą manną! Nigdy tak nie jadłam ale godny zapisania!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam: www.homemade-stories.blogspot.be
Juz do Ciebie ide w odwiedzinki ;)
UsuńLubię takie desery z manną :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńFajny trzywarstwowiec ;-) brzoskwinie pycha.
OdpowiedzUsuńOj tak, warstwa brzoskwiniowa tez pyszna
UsuńFajny przepis i bardzo ładny efekt :)
OdpowiedzUsuńPolecam, bo smaczne
UsuńBardzo fajny deserek na zimno. W lecie będzie smakował cudnie:)
OdpowiedzUsuńJa go robię okrągły rok ;)
UsuńŚwietny pomysł na ciasto. Wygląda ślicznie, muszę spróbować ! Mam nadzieję, z agarem zamiast żelatyny dam radę :)
OdpowiedzUsuńOj napewno, agar sobie tez poradzi :)
UsuńWygląda przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam, www.mikrouszkodzenia.blogspot.com
Dziekuję za odwiedzinki, pozdrawiam
UsuńPyszne i pomysłowe :)
OdpowiedzUsuńDziekuję
Usuńhmm ciekawe.
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam do spróbowania
UsuńBardzo pomysłowe.
OdpowiedzUsuńDzięki
Usuńto ciasto musi być bardzo pyszne :)
OdpowiedzUsuńjest Elu, jest
UsuńMarta wierzę na słowo :)
OdpowiedzUsuń