poniedziałek, 13 kwietnia 2015

SPAGHETTI Z KLOPSIKAMI

Aby urozmaicić lubiane w moim domu spaghetti, tym razem podałam je  z klopsikami ;) Polecam , na pewno zasmakujecie
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego  z łopatki
pęczek natki pietruszki
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
sól,pieprz

3 łyżki Przyprawy Gajowego Bella Bis
4 szklanki bulionu warzywnego
szklanka pomidorów w puszce bez skóry
porcja makaronu spaghetti  razowy
Makarony Polskie
Wykonanie:

Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekana natkę, sól i pieprz do smaku.Z mięsa formujemy małe pulpeciki. W garnuszku do bulionu dodajemy pomidory z puszki, blendujemy. Doprawiamy Przyprawą Gajowego.Kiedy sos zawrzy wkładamy do niego pulpeciki, gotujemy ok 10 minut od wypłynięcia. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, wykładamy na talerze, polewamy sosem, wykładamy pulpeciki.
Do przygotowania dania użyłam makaronu razowego MAKARONY POLSKIE:
Doprawiłam danie Przyprawą Gajowego BELLA BIS:

25 komentarzy:

  1. Też często robię z makaronem pełnoziarnistym. Moje dziecko uwielbia spaghetti z klopsikami:) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Super! Zawsze robię spaghetti po prostu z sosem ale następnym razem zrobię z klopsikami!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam tak zrobiony makaron, jest pyszny :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mój syn objadałby się nim bez przerwy:)on bardzo lubi makaronowe dania,odziedziczył to po mnie:)))

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę zrobić makaron z klopsikami, wygląda super :)

    OdpowiedzUsuń
  6. przyprawa gajowego ???? muszę poszukać:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Spaghetti to dla mnie najlepszy makaron na świecie. Kiedyś zajadałam go nawet z rosołem :) Pomysł podania spaghetti z klopsikami, super :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Klopsiki i spaghetti jak najbardziej jesteśmy na tak :) Chociaż dla nas to zbyt ciężkie danie to nie zmienia faktu, że bardzo lubimy :P

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetne danie :) Bardzo lubię takie spaghetti :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje, moi synowie tylko czekają na takie ,,smakołyki"

      Usuń
  10. takie jedzonko to ja lubię, pycha :)

    OdpowiedzUsuń