piątek, 17 kwietnia 2015

PIECZONY PSTRĄG PIETRUSZKOWY

Jak to przy piątku bywa, w moim domu gości ryba. Dziś serwuję pieczonego pstrąga. Pycha!
 Składniki:
pstrąg tęczowy wypatroszony
3 gałązki pietruszki
plasterek masła
3 plastry cytryny
sól, pieprz

Wykonanie:

Pstrąga nacieramy dobrze wew i zew solą i pieprzem. Do środka wkładamy natkę pietruszki, połowę masła i plastry cytryn. Wykładamy na blachę do pieczenia. Wykładamy resztę masła. Możemy tez starkować na rybę. Pieczemy w 170 st. ok 20 minut. Podajemy z pieczonymi całymi ziemniaczkami
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY 
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

46 komentarzy:

  1. Zwariuję!
    Uwielbiam pstrąga!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzisiaj zajadałyśmy się łososiem ale takim pstrągiem też byśmy nie pogardziły :P Szczególnie z tymi przypieczonymi ziemniaczkami :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie przepadam za rybami, ale czasami się skuszę na taką apetyczną :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię ryby :) Świetny przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zjadłbym tak przygotowaną rybkę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam pieczone ziemniaki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też bardzo lubię, często je podaję do dań obiadowych albo szklanki mleka czy kefiru

      Usuń
  7. Super pomysł :) Pieczone rybki bardzo lubię jeść na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To tak jak ja, juz się tak utarło w moim domu, że rybka na piatek musi być

      Usuń
  8. takie obiadki to ja rozumiem! pycha!

    OdpowiedzUsuń
  9. Prosty przepis, a takie są najlepsze. Ryba i pietrucha super.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czasem właśnie ta prostota najbardziej smakuje ;)

      Usuń
  10. Lubię tak przygotowaną rybkę :-) mniam :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pyszny pstrąg, pyszny obiad. Pięknie podany. Chętnie bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krysiu, zapraszam :0 chętnie Cię takim ugoszczę

      Usuń
  12. Ale chęci narobiłaś Majeczko :) aż ślinka mi pociekła :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo lubię pstrąga :) Koniecznie z masełkiem i sokiem z cytryny :D

    OdpowiedzUsuń
  14. pieczone pstrągi to najlepszy obiad! a do tego pyszne ziemniaczki... mniam...

    OdpowiedzUsuń
  15. Oj, już tyle czasu nie jadłam dobrego pstrąga. Narobiłaś mi ochoty! :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Czasami jest dobrze zjeść taka rybkę .

    OdpowiedzUsuń
  17. Marta na taki pyszny obiadek to ja się z chęcią wproszę :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Uwielbiam takiego pstraga już dawno nie jadłam najwyższa pora zrobić:).

    OdpowiedzUsuń