Jak to przy piątku bywa, w moim domu gości ryba. Dziś serwuję pieczonego pstrąga. Pycha!
Składniki:
pstrąg tęczowy wypatroszony
3 gałązki pietruszki
plasterek masła
3 plastry cytryny
sól, pieprz
Wykonanie:
Pstrąga nacieramy dobrze wew i zew solą i pieprzem. Do środka wkładamy natkę pietruszki, połowę masła i plastry cytryn. Wykładamy na blachę do pieczenia. Wykładamy resztę masła. Możemy tez starkować na rybę. Pieczemy w 170 st. ok 20 minut. Podajemy z pieczonymi całymi ziemniaczkami
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Zwariuję!
OdpowiedzUsuńUwielbiam pstrąga!
Uwielbiam takiego pstrąga!!!
OdpowiedzUsuńJa też ;)
UsuńDzisiaj zajadałyśmy się łososiem ale takim pstrągiem też byśmy nie pogardziły :P Szczególnie z tymi przypieczonymi ziemniaczkami :D
OdpowiedzUsuńZiemniaczki obowiązkowe ;) muszą być
UsuńO jak dawno nie jadłam... Pychotka
OdpowiedzUsuńA ja lubię, robię dość często
UsuńNie przepadam za rybami, ale czasami się skuszę na taką apetyczną :D
OdpowiedzUsuń;)
UsuńBardzo lubię ryby :) Świetny przepis :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńZjadłbym tak przygotowaną rybkę :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
UsuńBardzo smaczna rybka :)
OdpowiedzUsuńdziękuję ;)
UsuńUwielbiam pieczone ziemniaki :)
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię, często je podaję do dań obiadowych albo szklanki mleka czy kefiru
UsuńSuper pomysł :) Pieczone rybki bardzo lubię jeść na obiad :)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja, juz się tak utarło w moim domu, że rybka na piatek musi być
Usuńtakie obiadki to ja rozumiem! pycha!
OdpowiedzUsuńDziękuje ;)
UsuńCo za pyszności mniam :-)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńProsty przepis, a takie są najlepsze. Ryba i pietrucha super.
OdpowiedzUsuńCzasem właśnie ta prostota najbardziej smakuje ;)
UsuńLubię tak przygotowaną rybkę :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuńJa też Marzenko, mamy dużo wspólnego
UsuńDanie świetnie wygląda !
OdpowiedzUsuńdzięki
UsuńPyszny pstrąg, pyszny obiad. Pięknie podany. Chętnie bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńKrysiu, zapraszam :0 chętnie Cię takim ugoszczę
UsuńAle chęci narobiłaś Majeczko :) aż ślinka mi pociekła :)
OdpowiedzUsuńJest naprawdę pyszny, polecam
UsuńBardzo lubię pstrąga :) Koniecznie z masełkiem i sokiem z cytryny :D
OdpowiedzUsuńpieczone pstrągi to najlepszy obiad! a do tego pyszne ziemniaczki... mniam...
OdpowiedzUsuńZiemniaczki to obowiązkowo
UsuńOj, już tyle czasu nie jadłam dobrego pstrąga. Narobiłaś mi ochoty! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam ;)
UsuńPychotka taki pstrąg :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńCzasami jest dobrze zjeść taka rybkę .
OdpowiedzUsuńU mnie co piatek jest rybka ;)
UsuńMarta na taki pyszny obiadek to ja się z chęcią wproszę :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takiego pstraga już dawno nie jadłam najwyższa pora zrobić:).
OdpowiedzUsuń