Wczoraj prawie lato, sezon grillowy rozpoczęty...Dzisiaj szaro, buro, ponuro, deszczowo..brrr. U Was też piękna wiosna na moment gdzieś znikła? Na obiad dziś proponuję szybki do przygotowania schabik, na pewno wszystkim zasmakuje
Składniki:
9 plastrów schabu
1/2 kg pieczarek
30 dag żółtego sera
zioła prowansalskie
sól,pieprz
Wykonanie:
Schab rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i ziołami. Układamy na blasze, zapiekamy ok 15 minut. W tym czasie pieczarki kroimy w plastry, przesmażamy na oleju przez ok 5 minut. Na każdy plaster schabu układamy porcje pieczarek. Ser tarkujemy, również wykładamy dużą porcje sera. Zapiekamy do rozpuszczenia sera.
pychotka ;) miłej niedzieli :)
OdpowiedzUsuńPyszny,pyszny jadłam kiedyś taki i bardzo był smakowity:)
OdpowiedzUsuńSmaczne mięsko :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTak przygotowany schabik jest pyszny :-)
OdpowiedzUsuńDanie, które chętnie bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńlubię takie połączenia
OdpowiedzUsuńZniknęła, ale dzięki takim kolorowym i pysznym posiłkom, wraca, choć tylko wirtualnie :)
OdpowiedzUsuńSmaczne połączenie z pieczarkami :)
OdpowiedzUsuńMmm wszystkie składniki bardzo lubię czyli musi smakować wybornie :)
OdpowiedzUsuńPóki co grilla trzeba robić spontanicznie jak jest w ten sam dzień piękna pogoda, bo jak się go zaplanuje to na pewno będzie brzydko, zimno i padało xD Mniam, schabik z roztopionym serem zawsze pycha :P
OdpowiedzUsuńMarta oj ładnie otuliłaś ten schabik :)
OdpowiedzUsuńBardzo dawno już nie jadłam takiego schabu :)
OdpowiedzUsuńTakie schabowe też robię, są pyszne.
OdpowiedzUsuńU mnie byłą piękna pogoda, słoneczna i taka na spacer.
OdpowiedzUsuńA ze schabu zrobiłaś bardzo smaczne danie :)
bardzo pyszny schabik :)
OdpowiedzUsuń