niedziela, 12 kwietnia 2015

SCHAB POD PIECZARKOWĄ KOŁDERKĄ

Wczoraj prawie lato, sezon grillowy rozpoczęty...Dzisiaj szaro, buro, ponuro, deszczowo..brrr. U Was też piękna wiosna na moment gdzieś znikła? Na obiad dziś proponuję szybki do przygotowania schabik, na pewno wszystkim zasmakuje
 Składniki:
9 plastrów schabu
1/2 kg pieczarek
30 dag żółtego sera
zioła prowansalskie
sól,pieprz

Wykonanie:

Schab rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i ziołami. Układamy na blasze, zapiekamy ok 15 minut. W tym czasie pieczarki kroimy w plastry, przesmażamy na oleju przez ok 5 minut. Na każdy plaster schabu układamy porcje pieczarek. Ser tarkujemy, również wykładamy dużą porcje sera. Zapiekamy do rozpuszczenia sera. 

15 komentarzy:

  1. Pyszny,pyszny jadłam kiedyś taki i bardzo był smakowity:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak przygotowany schabik jest pyszny :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zniknęła, ale dzięki takim kolorowym i pysznym posiłkom, wraca, choć tylko wirtualnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Smaczne połączenie z pieczarkami :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mmm wszystkie składniki bardzo lubię czyli musi smakować wybornie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Póki co grilla trzeba robić spontanicznie jak jest w ten sam dzień piękna pogoda, bo jak się go zaplanuje to na pewno będzie brzydko, zimno i padało xD Mniam, schabik z roztopionym serem zawsze pycha :P

    OdpowiedzUsuń
  7. Marta oj ładnie otuliłaś ten schabik :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo dawno już nie jadłam takiego schabu :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Takie schabowe też robię, są pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  10. U mnie byłą piękna pogoda, słoneczna i taka na spacer.
    A ze schabu zrobiłaś bardzo smaczne danie :)

    OdpowiedzUsuń