Składniki:
1 gruszka 1 kiwi 2 łyżki nasion chia ( szałwi hiszpańskiej)- kupiłam w sklepie HERBATKOWO.COM 2 szklanki mleka kokosowego owoce do dekoracji miód do posłodzenia Wykonanie:
Nasiona chia zalewamy mlekiem kokosowym, odstawiamy na 2-3 godz aż napęcznieją. Gruszkę i kiwi obieramy, blendujemy, dodajemy do mleka z nasionami. Mieszamy. Jeśli jest potrzeba słodzimy miodem. Przed podaniem dekorujemy świeżymi owocami kiwi i/lub gruszki.
W sklepie HERBATKOWO.COM oprócz nasion chia i różnych akcesorii do parzenia herbat znajdziecie również duży wybór herbat,w tym także yerba mate.
Samo zdrowie :) mniam :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńNa mleku kokosowym wychodzi najlepszy deser :D same pyszności
OdpowiedzUsuńOj tak, na kokosowym pycha!
UsuńPysznie i zdrowo:)
OdpowiedzUsuńSzałwia hiszpańska brzmi magicznie :-) Muszę spróbować :-)
OdpowiedzUsuńKoniecznie , pysznie i mało kalorycznie ;)
UsuńTo zupełnie jak u mnie. Tyle się o niej czytałam, spróbowałam jakiś miesiąc temu i przepadłam :) Super deserki można z nią robić :)
OdpowiedzUsuńPewnie, że tak, dowolnośc w smaku i wyobraznia
UsuńKoktajle z chia uwielbiam. Pyszne dzięki owocom. Zdrowe dzięki chia :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, same pozytywy z ich picia
UsuńUwielbiam chia i jem je dość często :-)
OdpowiedzUsuńJa ostatnio też ;)
Usuń