Składniki:
8 plastrów schabu
330 ml śmietany 30%
sól,pieprz
2 szklanki bulionu
10 pomidorków koktajlowych
Wykonanie:
Każdy plaster schabu rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na rumiano na oleju. Do garnuszka wlewamy bulion, przekładamy kotlety, koperek siekamy wrzucamy do garnka, dolewamy śmietankę, dusimy do momentu aż śmietana zgęstnieje. Na ostatni moment dokładamy połówki pomidorków na ok 3 minuty Podajemy polane sosem i obłożone pomidorkami.
Pyszny obiad
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić :) Super ten sosik.
OdpowiedzUsuńPolecam, jest pysznie
UsuńDo takiego pysznego sosiku jeszcze poznańskie pyzy by się przydały :D
OdpowiedzUsuńI byłoby idealnie
UsuńObiad w moim stylu. Bardzo lubię takie innowacyjne przepisy na kotlety schabowe. Prosto i smacznie. Idealny obiad na lato, gdy nie mamy ochoty długo stać przy patelni :)
OdpowiedzUsuńRobi sie szybko, więc idealny na letnie dni
UsuńJest kawał mięcha, więc męska cześć domu na pewno była by zadowolona :)
OdpowiedzUsuńOj tak, zadowolenie jest
UsuńMniam aż ślinka cieknie na ich widok:)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńPyszne danie :-) a ten talerzyk uroczy :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko, a talerzyk ulubiony ;)
UsuńPodoba mi się taki pomysł na obiad :) Szybko, smacznie i elegancko :)
OdpowiedzUsuńDziekuję
Usuńidealne mięsko na rodzinny obiad
OdpowiedzUsuńWszyscy się zajadają, to prawda
UsuńOj, zdecydowanie w niedzielę obiad niech robi się sam ;)
OdpowiedzUsuńOj tak, a my wypoczywajmy
UsuńW miejsce schabu można dać i inne mięso, szczególnie boczek :) Polecam - http://www.stachurska.eu/?p=2878
OdpowiedzUsuń