sobota, 18 czerwca 2016

ZAPIEKANKI Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI

Dziś coś dla moich synów, którzy uwielbiają wszelakie fast foody. Takie domowe zapiekanki o niebo lepsze ( i zdrowsze) od tych z barów.
 Składniki:
2 bagietki
1 pierś z kurczaka
10 pieczarek
1 żółta papryka
1 pomidor
1 zielony ogórek typu wąż
2 garści posiekanej drobno kapusty pekińskiej
1 nieduża czerwona cebula
10 dag starkowanego sera żółtego
majonez, keczup
Wykonanie:
Bagietki przekrawamy na połowę.Wstawiamy do piekarnika na ok 5 minut w 170 st. Bagietki  posypujemy starty serem, wstawiamy do piekarnika do rozpuszczenia sera. Pomidory i ogórki kroimy w krążki, cebulę w piórka, paprykę w kostkę.Piersi z kurczaka kroimy w paseczki, oprószamy sola i pieprzem, obsmażamy na oleju. Pieczarki kroimy w plastry, obsmażamy. Na każdą bagietkę układamy pieczarki, posypujemy kapustę pekińską,układamy pomidory, ogórki, cebulę,paprykę, wykładamy kurczaka całość polewamy majonezem i keczupem. 
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

22 komentarze:

  1. Zgadzam się z Tobą, że domowe zapiekanki są super! :) Świetne na wynos! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bogate te zapiekanki, apetycznie wyglądają :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chrupiąca i smaczna :) Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takiej zapiekankowej wariacji jeszcze nie widziałam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne i ciekawe połączenie dodatków

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie domowe są pyszne, też lubię :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja też lubię dlatego porywam jedną ;))

    OdpowiedzUsuń
  8. Za dzieciaka zawsze miałyśmy mega frajdę z robienia domowych fast foodów :D Robiłyśmy je szczególnie kiedy byłyśmy chore i nie szłyśmy do szkoły :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Jaka <3
    Zapraszam marrstyle.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. Mnie nie trzeba namawiać na takie zapiekanki. To moja ulubiona kolacja :)

    OdpowiedzUsuń