środa, 8 czerwca 2016

OMLET Z BOBEM

Bób...znienawidzony przeze mnie w dzieciństwie, teraz przeżywa w moim domu renesans, Dziś na śniadanko proponuję omlet z bobem, pomidorkami cherry, serem typu greckiego i świeżą miętą
 Składniki:
3 jajka
3 łyżki mleka
1 ząbek czosnku
szklanka ugotowanego i obranego bobu
kilka pomidorków cherry
10 dag sera typu greckiego
kilka listków świeżej mięty
Wykonanie:
Jajka rozkłócamy  z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzany olej wylewamy masę jajeczną, układamy połówki pomidorków, posypujemy bobem, posiekaną miętą, układamy kawałeczki sera. Zapiekamy do ścięcia jajek. Podajemy posypane świeżą mięta i pokruszonym serem greckim.

18 komentarzy:

  1. zgłodniałam, tym bardziej ,że śniadanie dopiero przede mną

    OdpowiedzUsuń
  2. Szczerze,też nie lubię bobu ale w tym omlecie wygląda pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Czegoś takiego jeszcze nie jadłam, wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja jestem jeszcze na tym etapie nienawidzenia bobu :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiedyś też nie lubiłyśmy bobu a teraz go uwielbiamy :D Szczególnie pastę z niego albo upieczony na chrupko! :D Taka wersja też nas bardzo ciekawi, bo wygląda apetycznie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię bób. Ale jadam go zazwyczaj przygotowany tradycyjnie. Świetny pomysł Majeczko. Spróbowałabym Twoją wersję, bo apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Omletu z bobem nie jadłam,ale to musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bób :))
    U mnie dopiero kwitnie :)
    Super propozycja na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Kiedy dodać czosnek?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do rozkloconych jajek

      Usuń