poniedziałek, 7 sierpnia 2017

CIASTECZKA OWSIANE Z RODZYNKAMI ORZECHAMI I MIGDAŁAMI

Ciasteczka robią się w kilka chwil. Pyszne. pełne orzechów, rodzynek, migdałów, ale mogą być z czym tylko zechcesz. Od Ciebie zależy co do nich dodasz. A i tak zawsze będą pyszne. Niech miło rozpocznie się Nam tydzień. ;)
Składniki:
100 g mąki
1 szklanka płatków owsianych
pół garści  orzechów posiekanych
pól garści garści rodzynek
pół garści płatków migdałów 
100 g masła
łyżeczka sody
łyżka miodu
3 łyżki wody
Wykonanie:
Do mąki dodać płatki, zimne masło, sodę, wodę. Wszystko dobrze zagnieść. Dołożyć orzechy, rodzynki, migdały, miód, wymieszać. Na papier do pieczenia wykładać ciasteczka- formujemy je robiąc z ciasta kulkę wielkości orzecha włoskiego i spłaszczając w dłoni. Ciasteczka piec ok 15 minut  w 180 st. 

25 komentarzy:

  1. O ja, zrobię chyba dziś po południu jeszcze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. rodzynki pomijam a i dodałabym czekoladę,mniam ! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Często robię ciastka owsiane, bo uważam je za jedne z lepszych. Pyszna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie ciasteczka :) Do kawki są idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Owsiane ciastka to jedne z najsmaczniejszych. Pyszna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciasteczka idealne do pochrupania :) Miłego tygodnia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszne swojskie ciasteczka. Ich zapach podczas pieczenia, nieoceniony :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jeszcze cieplutkie i pachnące byśmy jadły :D

    OdpowiedzUsuń
  9. uwielbiam wszelkie owsiane ciacha! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ratunku właśnie wyjęłam z piekarnika i się rozlatują - czy to brak jajek czy brak zdolności kulinarnych (oczywiście moich)
    Sylwia

    OdpowiedzUsuń