Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
pół garści orzechów posiekanych
pól garści garści rodzynek
pół garści płatków migdałów
100 g masła
łyżeczka sody
łyżka miodu
3 łyżki wody
Wykonanie:
Do mąki dodać płatki, zimne masło, sodę, wodę. Wszystko dobrze zagnieść. Dołożyć orzechy, rodzynki, migdały, miód, wymieszać. Na papier do pieczenia wykładać ciasteczka- formujemy je robiąc z ciasta kulkę wielkości orzecha włoskiego i spłaszczając w dłoni. Ciasteczka piec ok 15 minut w 180 st.
O ja, zrobię chyba dziś po południu jeszcze :)
OdpowiedzUsuńRobię podobne. Są pyszne
OdpowiedzUsuńI szybkie do przygotowania, a to wielki plus
Usuńpyszniutkie ;)
OdpowiedzUsuń;)
Usuńrodzynki pomijam a i dodałabym czekoladę,mniam ! :)
OdpowiedzUsuńZ czekoladą byłoby pysznie
UsuńCzęsto robię ciastka owsiane, bo uważam je za jedne z lepszych. Pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńJa je też bardzo lubię
UsuńUwielbiam takie ciasteczka :) Do kawki są idealne :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńOwsiane ciastka to jedne z najsmaczniejszych. Pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńDzięki
UsuńLubię takie ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńJa też
UsuńCiasteczka idealne do pochrupania :) Miłego tygodnia :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie
UsuńPyszne swojskie ciasteczka. Ich zapach podczas pieczenia, nieoceniony :)
OdpowiedzUsuńPachnie nieziemsko
UsuńUwielbiam takie urocze chrupacze :-)
OdpowiedzUsuńJeszcze cieplutkie i pachnące byśmy jadły :D
OdpowiedzUsuńTakie są najlepsze
Usuńuwielbiam wszelkie owsiane ciacha! :)
OdpowiedzUsuń;)
Usuńratunku właśnie wyjęłam z piekarnika i się rozlatują - czy to brak jajek czy brak zdolności kulinarnych (oczywiście moich)
OdpowiedzUsuńSylwia