Składniki:
1 ser brie La Polle classic MLEKOVITA
10 dużych pieczarek
1 cebulka
sól, pieprz
Wykonanie:
*Z jednej strony na wysokość ok 1 cm odcinamy bok sera. Odkładamy na bok. Środek wydrążamy za pomocą łyżeczki. Wydrążony ser możemy zjeść, zostawić do sałatki, lub rozpuścić na patelni, dodać ulubione zioła i przygotować sos np do tego faszerowanego camemberta.
* Pieczarki kroimy w kosteczkę, dodajemy cebulkę drobno posiekaną. Szklimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz wkładamy do sera, uciskamy łyżeczką, przykrywamy odłożonym plastrem- wierzchem sera.
* Szynka parmeńską dobrze obkładamy na około ser. Grillujemy na rumiano z obu stron.
Super pomysł Majeczko, wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDzięki
Usuńoj ale bym zjadła, wygląda genialnie :D
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńGreat.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ser brie i w takiej postaci też by mi smakował...
OdpowiedzUsuńNa pewno, jest przepyszny
Usuńsmakowita przekąska;)
OdpowiedzUsuńOj to prawda, jest bardzo smaczny
UsuńBardzo fajny i na pewno super smaczny pomysł :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, bardzo smaczny
UsuńZacne, nie dla byle kogo :)
OdpowiedzUsuńsmakowało by mi:)
OdpowiedzUsuńNa pewno, dla wielbicieli brie, w sam raz
UsuńLubię takie przekąski z grilla. Są nawet lepsze od tradycyjnych dań :)
OdpowiedzUsuńOj tak ;)
UsuńTo musi smakować wyśmienicie! :)
OdpowiedzUsuńCudowna rozpusta :D
OdpowiedzUsuńI to jeszcze jaka rozpusta
Usuń