Składniki:
50 dag piersi z kurczaka
1 czerwona papryka
10 dag żółtego sera Aldamer Sm Mońki
sól,pieprz
1 jajko
2 łyżki mąki
3 łyżki majonezu
Wykonanie:
Pierś z kurczaka drobno kroimy w kostkę, paprykę również kroimy w niewielką kostkę. Ser żółty kroimy w cienkie paseczki, następnie przekrajamy na mniejsze kawałki. Do pokrojonej piersi z kurczaka dodajemy pokrojona paprykę, ser, wbijamy jajko, dosypujemy mąkę, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Na mocno rozgrzany olej kładziemy łyżką porcję masy mięsno -paprykowej. Smażymy na rumiano z obu stron.
He he, akurat wczoraj buło, wspaniałe ...
OdpowiedzUsuńmuszę zrobić:)
OdpowiedzUsuńPolecam, bo pyszne
UsuńBardzo lubię i zachęciłaś mnie do zrobienia :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńSuper, cieszę się
UsuńBez wątpienia rodziną była zadowolona :)
OdpowiedzUsuńOj tak, bardzo smakowały
UsuńFajna nazwa. Nie znałam jej, chociaż kotleciki robię od lat :)
OdpowiedzUsuńTo już teraz wiesz :)
UsuńZachęciłaś mnie do wypróbowania tej pyszności :)
OdpowiedzUsuńmama-urwisa.blogspot.co.uk
Super, bardzo się z tego powodu cieszę
UsuńPychotka,robię podobne:)
OdpowiedzUsuńNie dziwie się, są pyszne
UsuńWiele słyszałam o poszarpańcach ale nigdy ich nie robiłam.Twój przepis jest fajny i na pewno go wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuńSzczerze polecam
UsuńTo trzeba koniecznie wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńKoniecznie ;)
Usuńja również bardzo chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńSuper, bardzo się cieszę
UsuńUwielbiam takie kotleciki :D
OdpowiedzUsuń;)
Usuńair jordan
OdpowiedzUsuńgolden goose
kyrie 7
curry shoes
canada goose jacket
retro jordans
yeezy
kobe 9
curry 8
kenzo