Składniki:
1 papryka czerwona
2 żółte pomidory
1 cebula
świeży koperek
6-7 ogórków małosolnych 2-3 dniowych
2 łyżki oleju lnianego
łyżeczka octu
sól, pieprz
Wykonanie:
Paprykę i pomidory kroimy w kostkę, cebulkę oraz koperek drobno siekamy. Ogórki kroimy w plasterki. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Dodajemy ocet, olej, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
smakowita sałatka;)
OdpowiedzUsuń;)
Usuńnie przepadam za małosolnymi ,wolę kiszone
OdpowiedzUsuńA ja zależy do czego i takie i takie lubię
UsuńBardzo lubię ogórki małosolne :) Sałatka wygląda świetnie i na pewno tak smakuje :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, jest pyszna
UsuńWłaśnie otworzyłam słoik z malosolnymi ☺
OdpowiedzUsuńMałosolne często dodaję do sałatek. Fajnie podkręcają smak. Fajna sałatka :)
OdpowiedzUsuńDzięki
UsuńSuper apetyczna sałatka :)
OdpowiedzUsuńMniam pyszna 😃
OdpowiedzUsuńDzięki Marzenko
UsuńWłaśnie dzisiaj na obiad jadłyśmy sałatkę z małosolnymi :D Pycha :D
OdpowiedzUsuńW sezonie małosolne musza być obowiązkowo
UsuńGreat.
OdpowiedzUsuńPodoba mi się taka bajecznie kolorowa :-)
OdpowiedzUsuńDzięki
UsuńMuszę ją zrobić.Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńPoelcam
Usuń