środa, 16 sierpnia 2017

SAŁATKA Z OGÓRKAMI MAŁOSOLNYMI

Prosta, szybka do przygotowania,pyszna. Z żółtymi pomidorami, papryką i malosolniaczkami, które w sezonie smakują najlepiej. Pyszna przekąska w ciągu dnia. 
Składniki:
1 papryka czerwona
2 żółte pomidory
1 cebula
świeży koperek
6-7 ogórków małosolnych 2-3 dniowych
2 łyżki oleju lnianego
łyżeczka octu
sól, pieprz
Wykonanie:
Paprykę i pomidory kroimy w kostkę, cebulkę oraz koperek drobno siekamy. Ogórki kroimy w plasterki. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Dodajemy ocet, olej, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 

22 komentarze:

  1. nie przepadam za małosolnymi ,wolę kiszone

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja zależy do czego i takie i takie lubię

      Usuń
  2. Bardzo lubię ogórki małosolne :) Sałatka wygląda świetnie i na pewno tak smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie otworzyłam słoik z malosolnymi ☺

    OdpowiedzUsuń
  4. Małosolne często dodaję do sałatek. Fajnie podkręcają smak. Fajna sałatka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Właśnie dzisiaj na obiad jadłyśmy sałatkę z małosolnymi :D Pycha :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W sezonie małosolne musza być obowiązkowo

      Usuń
  6. Podoba mi się taka bajecznie kolorowa :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę ją zrobić.Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń