Składniki:
6 grubych plastrów boczku wędzonego
1 cebulka
1/2 czerwonej papryki
kilka gałązek koperku
Wykonanie:
Bób gotujemy ok 20 minut w posolonej wodzie.
Boczek kroimy w paski, złocimy razem z cebulką na patelni na odrobinie oleju. osączamy.
Bób łączymy z boczkiem i cebulka, dodajemy pokrojona w mała kostkę paprykę, posiekany koper. Wszystko mieszamy, wykładamy na talerze.
Ostatnio robiłyśmy bób z pieczarkami i cukinią :D Z papryką będzie następnym razem :D
OdpowiedzUsuńNa pewno Wam posmakuje
UsuńPycha ☺
OdpowiedzUsuń;)
UsuńWygląda bardzo apetycznie :) Podziel się :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
UsuńTu się zgadzam, palce lizać z dodatkami...
OdpowiedzUsuńKocham bób :-)))
Ja też ;)
UsuńPychotkaaa <3
OdpowiedzUsuńBób w połączeniu z boczkiem zawsze smakuje świetnie. Niby tylko kilka składników, a efekt wart powtórzenia :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńIdealna przekąska na letni, ciepły dzień :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, szybka do przygotowania, pyszna
UsuńAle musi być pyszny :-)
OdpowiedzUsuńJest, jest
UsuńDla fana bobu (mojego męża ) idealne danie :D
OdpowiedzUsuńPolecam więc
Usuń