sobota, 5 sierpnia 2017

PANIEROWANY CAMEMBERT FASZEROWANY SZYNKĄ I PIECZARKAMI

Pewnego dnia wpadł mi do głowy pomysł, aby nafaszerować camemberta. Długo zastanawiałam się jak i czym to zrobić, aby było smacznie, po czym zrobiłam zakupy, zaszyłam się w kuchni i oto jest. Szynka, pieczarki, roztopiony ser i chrupka panierka. Wierzcie mi, że już nie trzeba nic więcej ;)
Składniki:
1 ser Camembert Classic la Polle  MLEKOVITA
10 sporych pieczarek
2 grube plastry szynki
sól pieprz
1 jajko
bułka tarta do panierowania
Wykonanie:
*Z sera ścinamy z jednej strony wierzch, tworząc przykrywkę. 
*Pieczarki kroimy w kostkę, tak samo szynkę, zrumieniamy na patelni. Doprawiamy do smaku.
*Tak przygotowany farsz wkładamy do sera. Dociskamy wierzch sera jak najrówniej się da.
* Panierujemy w jajku, bułce, znów w jajku, znów w bułce. Smażymy na głębokim oleju na rumiano z obu stron

12 komentarzy:

  1. Wyszły takie kotleciki , smaczne pewnie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie pyszności :) Bardzo fajna propozycja Martuś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam kiedyś takie rarytasy (bez pieczarek i szynki), ale kurcze to jest mega kaloryczne!

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiałam kiedyś takie sery, niestety nie mogę ich już jeść są dla mnie za ciężkie na mój brzuch, co nie zmienia faktu że gdy widzę takie pyszności ślinka mi cieknie ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam to musiało być pyszne 😋

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten ser na gorąco jest pyszny :) Często robię :)

    OdpowiedzUsuń