sobota, 30 maja 2015

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

Kiedy nadchodzi sezon na młodą kapustkę, oprócz tej gotowanej koniecznie musi na moim stole zagościć również z niej suróweczka.Podałam ją dzisiaj w salaterce  z kolekcji MARTHA PLATIN- PORCELANA BOGUCICE
 Składniki:
pół główki młodej kapusty
pęczek koperku
sól,pieprz
sok  z cytryny ok 2 łyżek
1 łyżka oliwy 
Wykonanie:
Kapustę drobno szatkujemy. Dodajemy koperek, wlewamy olej, sok z cytryny. Wg smaku 
doprawiamy solą i pieprzem. 

18 komentarzy:

  1. Prosta i na pewno bardzo smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię podobną. Jest pyszna a jaka zdrowa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O tak! To jest sałatka, której mogłybyśmy zjeść kilka misek za jednym razem xD

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wy to takie roślinożerne kobietki, nie dziwi mnie więc ten fakt

      Usuń