wtorek, 28 czerwca 2016

CZEKOLADKI PODWÓJNIE CZEKOLADOWE

Gotowe kieliszki czekoladowe, przepyszny mus czekoladowy i kawałki orzechów- świetna słodycz do przygotowania w kilka chwil. 
Składniki:
50 gotowych korpusików czekoladowych ze sklepu  CUKIETERIA
krem czekoladowy:( do przygotowania dzień wcześniej )
250 ml śmietany kremówki
cukier puder- ok łyżki
tabliczka mlecznej czekolady
dodatkowo:
posiekane orzechy - krokant orzechowy ze sklepu CUKIETERIA
Wykonanie:
Krem: Śmietanę kremówkę podgrzać, wrzucić do niej kostki czekolady, aż się rozpuszczą. Wymieszać. Odstawić na noc do ostygnięcia. Na drugi dzień ubijamy czekoladową śmietanę na sztywno. Możemy dosłodzić cukrem pudrem.
Korpusiki czekoladowe napełniamy przygotowanym krem, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami.

35 komentarzy:

  1. Pyszności kolejne nam zaserwowałaś(ślinka cieknie).Super.

    OdpowiedzUsuń
  2. Czekoladki wyglądają bajecznie; ) zabieram jedną do kawki i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak Ty kusisz :-))) Wyglądają cudnie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie wyglądają i pewnie tak smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mając takie gotowe skorupki do czekoladek zrobienie małych pyszności zajmie kilka chwil:) Pyszne wyszły!

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają cudnie, muszą być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudowne, na pewno bardzo smaczne. No i czekolada czy można chcieć czegoś więcej?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chyba juz tylko hamak, dobra książka i odpoczynek ;)

      Usuń
  8. Chapsnęłabym kilka takich czekoladek;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pierwszy raz widzę takie czekoladowe miseczki :) Bardzo fajny deserek :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda bardzo apetycznie! :)
    pozdrawiam, mikrouszkodzenia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  11. Jak to się mówi, z talerzem zjadłabym. Fajne te korpusiki :)

    OdpowiedzUsuń