niedziela, 19 czerwca 2016

SCHAB W SOSIE ŚMIETANKOWO KOPERKOWYM Z POMIDORKAMI CHERRY

Niedzielny obiad musi być smaczny..Do tego byłoby dobrze, gdyby robił się praktycznie sam. Nie lubię w niedzielę, szczególnie w ciepłe dni spędzać dużo czasu nad garnkami.Obiad przygotowuję więc tak smacznie, ale szybko...A wolny czas spędzam z rodziną na świeżym powietrzu -np. tak jak dziś na rowerach ;)
Składniki:
8 plastrów schabu
pęczek koperku
330 ml śmietany 30%
sól,pieprz
2 szklanki bulionu
10 pomidorków koktajlowych
Wykonanie:
Każdy plaster schabu rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na rumiano na oleju. Do garnuszka wlewamy bulion, przekładamy kotlety, koperek siekamy wrzucamy do garnka, dolewamy śmietankę, dusimy do momentu aż śmietana zgęstnieje. Na ostatni moment dokładamy połówki pomidorków na ok 3 minuty Podajemy polane sosem i obłożone pomidorkami.

20 komentarzy:

  1. Do takiego pysznego sosiku jeszcze poznańskie pyzy by się przydały :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Obiad w moim stylu. Bardzo lubię takie innowacyjne przepisy na kotlety schabowe. Prosto i smacznie. Idealny obiad na lato, gdy nie mamy ochoty długo stać przy patelni :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jest kawał mięcha, więc męska cześć domu na pewno była by zadowolona :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam aż ślinka cieknie na ich widok:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne danie :-) a ten talerzyk uroczy :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Podoba mi się taki pomysł na obiad :) Szybko, smacznie i elegancko :)

    OdpowiedzUsuń
  7. idealne mięsko na rodzinny obiad

    OdpowiedzUsuń
  8. Oj, zdecydowanie w niedzielę obiad niech robi się sam ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. W miejsce schabu można dać i inne mięso, szczególnie boczek :) Polecam - http://www.stachurska.eu/?p=2878

    OdpowiedzUsuń