środa, 18 czerwca 2014

LECZO Z KIEŁBASKĄ

Dziś wszystkich miłosników lecza zapraszam do mnie. U mnie dziś nowość! Przygotowałam je z mrożonki, dzięki uprzejmości firmy Iglotex z którą współpracuję posiadam w moim domu różne mieszanki warzyw które zawsze zaskakują smakiem.Zobaczcie jak niewiele trzeba by powstało pyszne danie

Składniki:
op.Mieszanki Węgierskiej Leczo Iglotex 450 g(pomidor, cukinia,cebula,papryka)
1 cukinia
1 pętko kiełbasy- ja użyłam toruńskiej
4 łyzki koncentraru pomidorowego
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
2 łyżeczki kolendry
odrobina papryczki chili

Wykonanie:
Na rozrzany olej wrzucamy pokrojoną w półplasterki kiełbaskę, podsmażamy do zrumienienia. Cukinię kroimy w wiekszą kostkę, dokładamy na patelnię, wrzucamy też mieszanke Iglotex. Mieszamy, całość doprawiamy oprószamy solą, pieprzem i kolendrą. Po ok 5 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy, jeśli jest taka potrzeba jeszcze doprawiamy, dodajemy też odrobinę chili. Dusimy ok 15 minut.


Świetna mieszanka do przyrządzenia na szybko pysznego lecza. Idealne proporcje, idealne składniki, warzywa nie rozwalają się po uduszeniu, są jedrne.Takich mrożonek zawsze szukałam. Ja od siebie dołożyłam jeszcze cukinii, ponieważ moje leczo zawsze ma wiecej cukinii niz innych składników, do tradycyjnego lecza, proporcje w paczce są w sam raz. Dużym plusem jest też nieduże opakowanie, co sprawia że bierzemy jedno na raz, większe potem otworzone już trzeba by było dalej mrozić. Szczerze polecam !Mojej rodzinie zasmakowało pozytywnie.
Zapraszam na stronę Iglotex, tu znajdziecie wszystkie ich produkty:
http://www.iglotex.pl/

Oraz na funpage firmy na fb:
           
https://www.facebook.com/Iglotex?fref=ts




4 komentarze:

  1. Też kupuję ich produkty są całkiem smaczne .

    OdpowiedzUsuń
  2. ja niestety u siebie ich nie spotkałam :) ale leczo bardzo apetyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam leczo, a to wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń