czwartek, 26 czerwca 2014

ZAPIEKANA KIEŁBASKA Z WARZYWAMI W SOSIE

Czasem trzeba przygotować coś na szybko...a że teraz mamy tyle warzyw już dostępnych więc dziś wykorzystam fasolkę szparagową i obiad powstanie w  kilkanaście minut

Składniki:
1/2 kg kiełbasy cienkiej (u mnie podwawelska)
2 garście fasolki szparagowej
2 duże marchewki
1 cebula
olej do smażenia
10 łyżek keczupu łagodnego
sól,pieprz do smaku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 nieduza papryczka chili


Wykonanie:
szparagówkę i pokrojone w słupki marchewki podgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie. W tym czasie kielbasę kroimy w drobna kostkę. Podsmazamy na niewielkiej ilosci oleju. Kiedy kiełbaska zacznie się przyrumieniać dodajemy pokrojona w kosteczkę cebulkę. Podsmażamy, dodajemy odsaczone fasolkę i marchewkę, smażymy ok 5 minut, dodajemy zioła prowansalskie, keczup, posiekaną drobno papryczkę chili. Wg uznania doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z pieczywem



5 komentarzy: