piątek, 24 kwietnia 2015

PIETRUSZKOWO CYTRYNOWY ŁOSOŚ PIECZONY

Łosoś rybka iście królewska, bardzo lubiana w moim domu.. TY razem w towarzystwie cytryn i natki pietruszki. Idealna para ;)
 Składniki:
30 dag filetu z łososia
3 gałązki natki pietruszki
skórka otarta z połowy cytryny
3 łyżki soku z cytryny
sól,pieprz
Wykonanie

Łososia oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. N wierzch łososia ścieramy skórkę z cytryny, posypujemy drobno posiekana natką pietruszki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut w 170 st.























34 komentarze:

  1. Uwielbiam łososia. Kusząco wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tak takie połączenie najlepsze u mnie dziś dorsz ;-) ale i tak wpadnę do ciebie na porcyjkę ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja się niebawem w łososia zamienię :]

    OdpowiedzUsuń
  4. UWIELBIAM! mogłabym jeść codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Odpowiedzi
    1. Jak ich nie lubić jak to samo zdrowie. U mnie przynajmniej raz w tygodniu są

      Usuń
  6. Łosoś pieczony, mniam :) a w towarzystwie cytryny i pietruszki jeszcze lepszy :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Łosoś to moja ulubiona ryba! Pysznie ją zrobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wręcz przepadamy za takim zestawem jeżeli chodzi o rybkę a szczególnie łososia :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Faktycznie iście królewski łosoś :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Prosto i smacznie a talerz przepiękny!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Agato, talerz to moja zdobycz z której jestem najbardziej dumna ;)

      Usuń
  11. Łosoś to jedna z lepszych ryb. Smacznie podana :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Zrobiłaś mi smaka na łososia!!!!! :)
    pozdrawiam, mikrouszkodzenia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  13. W prostocie siła! A talerzyk masz piękny :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak, te proste dania najsmaczniejsze ;) A za miłe slowa co do talerzyka dziekuje

      Usuń
  14. Rzadko sięgam po łososia.

    OdpowiedzUsuń
  15. Aż tak często nie robię łososia. ale twoja wersja podania wygląda zachęcająco.

    OdpowiedzUsuń
  16. Moja mama za nią przepada, ja jem z musu. U mnie często gości ze względu na rodzinę. Fajnie zrobiona rybka.

    OdpowiedzUsuń
  17. Też lubię łososia w takiej postaci .

    OdpowiedzUsuń