Składniki:
1 szklanka cukru
2 laski wanilii
Wykonanie:
Laski wanilii wydrążamy z nasionek, dodajemy je do cukru, dobrze mieszamy lub blendujemy. pozostałe waniliowe pałeczki wtykamy do cukru. Odstawiamy, żeby cukier przechodził aromatem.Przechowujemy w zakręconym słoiku.
PS: Ja swój słoik otrzymałam od Friends of Glass - I love Glass
taki cukier jest najwspanialszy :)
OdpowiedzUsuńJuż nie kupuje od roku tkz. cukru wanilinowego, posiłkuje się na razie aromatem waniliowym, ale też zamierzam zainwestować w laski wanilii i tak jak ty wytwarzać swoje waniliowe przyprawki :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie ;) taki cukier jest najlepszy
UsuńNiezbędny do wypieków, też mam zawsze spory zapas :)
OdpowiedzUsuńDo wypieków niezastapiony
Usuńmam też zrobiony swój, pachnie obłędnie:)
OdpowiedzUsuńOj tak, zapach ma nieziemski
UsuńTakie to proste, że zdecydowanie warto zrobić samemu :)
OdpowiedzUsuńNo pewnie, że tak. Przygotowanie zajmuje tylko chwilkę
UsuńTeż robię. Taki domowy najlepszy :-)
OdpowiedzUsuńz kilograma drobnego (do kupienia w marketach )cukru i kilku lasek wanilii wychodzi cukier waniliowy na dłuuugo. też polecam!
OdpowiedzUsuńIm drobniejszy cukier tym lepiej, nie trzeba już blendować
UsuńTeż taki robię, jest najlepszy :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńWarto zrobić taki domowy, super! :-)
OdpowiedzUsuńOj tak, polecam!
UsuńThis is such an amazing idea! :)
OdpowiedzUsuńirenethayer.com
Thank you!
Usuń