Karkówkę z grilla,wręcz uwielbiamy, wszyscy i ja i mąż i dzieciaki również...szczególnie jak jest soczysta, aromatyczna a przy tym mieciutka. Taka jest ta karkówka, zasmakuje każdemu
Składniki:
10 plastrów karkówki
musztarda dijon Kamis
1/2 keczupu Kamis włoskiego
4 łyżki oleju
po 1 łyżce: majeranku, soli, pieprzu, czosnku granulowanego, papryki słodkiej, rozmarynu, kolendry
Wykonanie:
Karkówkę obsuszamy. Wszystkie przyprawy dobrze ze sobą mieszamy, nacieramy nimi karkówkę. Odkładamy na min. godzinę. Musztardę dokładnie mieszamy z keczupem,dodajemy olej. Po godzinie karkówkę wkładamy do marynaty,zostawiamy tak najlepiej na całą noc. Grilujemy na rumiano.
Wygląda zachwycająco
OdpowiedzUsuńmy też bardzo lubimy karkówkę z grilla :)
OdpowiedzUsuńo jakie pyszne mięcho
OdpowiedzUsuń