niedziela, 11 maja 2014

ROLADKI Z SZYNKĄ ,SEREM I SZPARAGAMI

Sezon szparagowy w pełni. Bardzo się z tego powodu cieszę ponieważ je bardzo lubię. A więc dziś kolejna propozycja, zapraszam na roladki ze szparagami i delikatną piersią z kurczaka.


Składniki:
1 kg piersi z kurczaka( tak żeby można było wyciąć 10 porcji na kotlety)
20 szparagów
10 plastrów szynki
10 plastrów żóltego sera 
szklanka twardego zółtego sera potarkowanego
sól
pieprz
zioła prowansalskie

Wykonanie:

Piersi  z kurczaka oprószamy solą i pieprzem oaz ziołami prowansalskimi  z obu stron. Na każdej układamy plaster sera i szynki. Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce. Poprostu należy je przełamać, pękną w tym miejscu co trzeba. Na każdą pierś kładziemy też po 2 szparagi, zwijamy wokół nich mięso z serem i szynką po skosie. Spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na rumiano na głębokim oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy tartym serem, zapiekamy ok 10 minut. 






4 komentarze:

  1. Apetycznie wygląda. Nie robiłam nigdy w ten sposób szparagów.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie wygladają

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo pomysłowe jedzonko i prewnie bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Roladki wyśmienite a ze szparagami pychotka

    OdpowiedzUsuń