Składniki:
1 kg piersi z kurczaka( tak żeby można było wyciąć 10 porcji na kotlety)
20 szparagów
10 plastrów szynki
10 plastrów żóltego sera
szklanka twardego zółtego sera potarkowanego
sól
pieprz
zioła prowansalskie
Wykonanie:
Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem oaz ziołami prowansalskimi z obu stron. Na każdej układamy plaster sera i szynki. Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce. Poprostu należy je przełamać, pękną w tym miejscu co trzeba. Na każdą pierś kładziemy też po 2 szparagi, zwijamy wokół nich mięso z serem i szynką po skosie. Spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na rumiano na głębokim oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy tartym serem, zapiekamy ok 10 minut.
Apetycznie wygląda. Nie robiłam nigdy w ten sposób szparagów.
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygladają
OdpowiedzUsuńbardzo pomysłowe jedzonko i prewnie bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńRoladki wyśmienite a ze szparagami pychotka
OdpowiedzUsuń