czwartek, 15 maja 2014

UDKA W MARYNACIE MIODOWEJ Z OLEJEM RZEPAKOWYM ZAPIEKANE Z JABŁKAMI

Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego w kuchni to zawsze go uzywam do przyrządzania potraw. Dla mojej rodziny podaję to co zdrowe .Dziś zapraszam na pyszne udka w miodzie z jabłkami i majerankiem, zasmakują każdemu.




Składniki:

9 pałek z kurczaka
opakowanie warzyw na patelnię
łyżka słodkiej mielonej papryki
sól- do oprószenia
majeranek- do oprószenia
kminek- do oprószenia
2 jabłka
łyżka miodu
3 łyżki oleju rzepakowego
Wykonanie:
Udka oprószamy solą, pieprzem i majerankiem. Układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy 20 minut. Po tym czasie na blaszkę wykładamy również warzywa ,dalej zapiekamy ok 15 minut, po tym czasie kroimy jabłka w ćwiartki- oprószamy kminkiem ,układamy na blasze. Pieczemy 10 minut, miód mieszamy z olejme rzepakowym i słodką papryką, smarujemy nim udka, zapiekamy jeszcze 5 minut

2 komentarze:

  1. Musze przyznać , że pomysłowe i bardzo smakowicie wygląda .

    OdpowiedzUsuń