Składniki:
15 szparagów
5 plastrów szynki parmeńskiej
5 plastrów żóltego sera
sól
Wykonanie:
Szparagom odłamujemy końcówki, wstawiamy do garnka z posolonym
wrzątkiem, głowki stoją ponad poziom wody, gotują się na
parze.Gotujemy 5 minut. WYjmujemy,studzimy. Bierzemy po 3 szparagi, ciasno
obwijamy wokół żólty ser, następnie szynkę. Układamy w naczyniu
żaroodpornym, zapiekamy do rozpuszczenia się sera i zrumienienia
delikatnie szynki.
Nie wiem jak ty to robisz ale kiedy patrze na twoje przysmaki to mi ślinka cieknie .
OdpowiedzUsuńwyglądaja bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentują, polecam również penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym (,kuchnia lidla,), mniam :)
OdpowiedzUsuńAniu, bardzo smakowity przepis :)
OdpowiedzUsuńprosto i smacznie
OdpowiedzUsuń