poniedziałek, 26 maja 2014

SZPARAGI ZAPIEKANE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ

Na wykwintny obiad danie idealne. Proste, szybkie do przygotowania, a pyszne. Dziś to ja zaserwuję je moim synom na świąteczny obiad, może kiedyś zrobią je same, bo wiedzą że szparagi bardzo lubię



 Składniki:

15 szparagów
5 plastrów szynki parmeńskiej
5 plastrów żóltego sera
sól
Wykonanie:
Szparagom odłamujemy końcówki, wstawiamy do garnka z posolonym
wrzątkiem, głowki stoją ponad poziom wody, gotują się na
parze.Gotujemy 5 minut. WYjmujemy,studzimy. Bierzemy po 3 szparagi, ciasno
obwijamy wokół żólty ser, następnie szynkę. Układamy w naczyniu
żaroodpornym, zapiekamy do rozpuszczenia się sera i zrumienienia
delikatnie szynki.









5 komentarzy:

  1. Nie wiem jak ty to robisz ale kiedy patrze na twoje przysmaki to mi ślinka cieknie .

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądaja bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie się prezentują, polecam również penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym (,kuchnia lidla,), mniam :)

    OdpowiedzUsuń